Omgeving

B&B de Ackers

De B&B de Ackers is een schitterende accommodatie, gebouwd naast een originele Hooischuur. Op ons terrein zijn verschillende bijgebouwen die met veel zorg en aandacht zijn ingericht.

Op de B&B de Ackers wordt u met een glimlach ontvangen en uw verblijf wordt gewaardeerd. In De B&B de Ackers is het heerlijk genieten van de rust maar uiteraard kunt u ook de drukte opzoeken.

Zo kunt u:

  • naar het historische Delft;
  • het prachtige architectonische Rotterdam;
  • maar ook een bezoek aan onze regeringsstad Den Haag gecombineerd met een romantische wandeling langs het strand in Scheveningen is zeker de moeite waard.

Niet ver is station Pijnacker-Zuid waar u met een dagticket naar het centrum van Rotterdam of Den Haag kunt reizen. Leuk is om met de watertaxi naar Kinderdijk te gaan. Als u opstapt bij Pijnacker-Zuid kunt u in de metro uw fiets meenemen … maar in de omgeving zijn ook prachtige fietsroutes die u op bijzondere plekjes brengt.

Vanuit de B&B de Ackers kijkt u o.a. uit naar een audentieke poldermolen gelegen naast het vogel reservaat “De Ackerdijkseplassen” waar u heerlijk kunt wandelen. Een uitkijktoren is er waar u allerlei vogel soorten kunt spotten.

Even eruit alleen, met z’n tweeen of met een groep?

Bij ons bent u op het juiste adres voor een prettige overnachting.

Heeft u vragen bel gerust wij staan voor u klaar. Uw kunt ons bereiken onder

t:  0031 (0)6 23 635 711

e: info@bedenbrooddeackers.nl

Wij kijken uit naar uw komst!

Voor meer informatie over de kamers verwijzen wij u graag naar het tabblad “ontdek onze kamers”.

Delft
Delft is de stad van Delfts blauw, Oranje en Vermeer. Stad van prachtig bewaarde historie en cultuur. Maar ook stad van winkelen, gezellige terrassen en bourgondisch eten en drinken. Je bent er in nog geen kwartier. Prima te bezoeken dus tijdens je verblijf.

Prinsenstad
Wie aan Delft denkt, denkt aan Delfts blauw. In de tijd van de VOC zo’n 400 jaar geleden, komen de pottenbakkers van Delft in aanraking met Chinees porselein en creëren zij het Delfts aardewerk. Nog steeds wordt het wereldberoemde Delfts Blauw volledig met de hand beschilderd volgens eeuwenoude tradities. De Royal Delft Experience – in de enig overgebleven Delftse aardewerkfabriek Koninklijke Porceleyne Fles – neemt je mee op een reis door de geschiedenis en het productieproces van het aardewerk.

Delft – ook wel Prinsenstad genoemd – is al eeuwenlang verbonden met de koninklijke familie, de Oranjes. Ze hebben er gewoond, zijn er getrouwd en bijgezet in de grafkelder in de Nieuwe Kerk, waar ook Willem van Oranje, de Vader des Vaderlands, ligt begraven. Hier is ook zijn indrukwekkende praalgraf te bezichtigen.

Nog een Delftse beroemdheid is schilder Johannes Vermeer (1632-1675), de 17e-eeuwse meester van het licht. In het Vermeer Centrum Delft ontdek je alles over zijn leven, werk en het Delft waarin hij leefde. Hij werd er geboren en werkte en woonde er z’n hele leven lang. Heel bijzonder is de ontdekking onlangs (na 100 jaar zoeken), van het adres van het eenvoudige woonhuis op zijn schilderij ‘Het Straatje van Vermeer’: de Vlamingstraat.

Kunst & wetenschap
Museum Prinsenhof Delft laat zien hoe Delft met creativiteit, innovatie en handelsgeest heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland. Je maakt er kennis met Delftse kunstenaars en wetenschappers, zoals eerdergenoemde Johannes Vermeer, Anthonie van Leeuwenhoek (ontdekker van de microscoop) en Hugo de Groot. Daarnaast is er veel aandacht voor Willem van Oranje en Delfts Blauw.

Delft staat verder nog bekend om zijn Technische Universiteit (TU Delft). In het Science Centre Delft, onderdeel van de TU, maken kinderen op een leuke manier kennis met de wetenschap. Je kunt er je eigen vliegtuigvleugel ontwerpen, een dijkdoorbraak voorkomen en nog veel meer. De Botanische Tuin van de TU Delft is een oase van rust, kleur, geur en stilte, met een omvangrijke verzameling technische planten: planten en specerijen die door mensen worden gegeten of gebruikt.

Meer informatie
VVV Delft
Kerkstraat 3 (Markt)
2611 GX Delft
+31 (0) 152 154 051
info@tipdelft.nl
www.delft.com

Den Haag

“Oh oh Den Haag, mooie stad achter de duinen”, zong de Nederlandse zanger Harrie Jekkers al. De 3e grootste stad van Nederland ligt aan de kust van Zuid-Holland, op een klein half uur. Een dagbezoek aan deze koninklijke stad is een mooie aanvulling op je verblijf.

HofstadHoewel niet de hoofdstad van het land, vervult Den Haag wel voor een belangrijk deel die rol. De Nederlandse regering en het parlement zijn hier gevestigd (op het Binnenhof), net als de residentie van het Koninklijk Huis en vele ambassades en ministeries. Je kunt het plein van het historische Binnenhof zelf bezoeken, of met een rondleiding een kijkje achter de schermen nemen.Al vier eeuwen is Den Haag de woon- en werkplaats van de koninklijke familie, de Oranjes. Paleis Noordeinde, met zijn sierlijk aangelegde tuin, is de plek waar koning Willem-Alexander werkt. Als hij aanwezig is, wappert de vlag op het paleis. Het paleis is gelegen aan het Noordeinde, één van de meest elegante winkelstraten van Den Haag.

Vooraanstaande musea en vertier

Het Gemeentemuseum ligt dichtbij het strand van Scheveningen, dat net als Kijkduin en het Zuiderstand onderdeel uit maakt van de 11 kilometer kust die Den Haag rijk is. Welk seizoen het ook is, hier krijg je een on-Nederlands vakantiegevoel dankzij de frisse zeelucht en stoere surfers. Wil je bij slecht weer toch ’n dagje strand? Laat je dan betoveren door Panorama Mesdag: een 360º tafereel van Scheveningen uit 1881, met vergezichten op de zee en de duinen.Bezoek je Den Haag met kinderen, dan is Madurodam een aanrader. Beroemde Nederlandse gebouwen, attracties en landschappen zijn hier in het klein nagebouwd. Je ontdekt met elkaar wat Nederland zo bijzonder maakt en wat de verhalen achter deze Nederlandse bezienswaardigheden zijn

Vertier

Het Gemeentemuseum ligt dichtbij het strand van Scheveningen, dat net als Kijkduin en het Zuiderstand onderdeel uit maakt van de 11 kilometer kust die Den Haag rijk is. Welk seizoen het ook is, hier krijg je een on-Nederlands vakantiegevoel dankzij de frisse zeelucht en stoere surfers. Wil je bij slecht weer toch ’n dagje strand? Laat je dan betoveren door Panorama Mesdag: een 360º tafereel van Scheveningen uit 1881, met vergezichten op de zee en de duinen.Bezoek je Den Haag met kinderen, dan is Madurodam een aanrader. Beroemde Nederlandse gebouwen, attracties en landschappen zijn hier in het klein nagebouwd. Je ontdekt met elkaar wat Nederland zo bijzonder maakt en wat de verhalen achter deze Nederlandse bezienswaardigheden zijn.

Stad van Vrede en Recht

Tenslotte staat Den Haag ook bekend om het Vredespaleis, het meest gefotografeerde gebouw van deze stad. Hier zetelen het Internationaal Gerechtshof, het enige gerechtelijke orgaan van de Verenigde Naties buiten New York, en het Permanent Hof van Arbitrage. Ze maken Den Haag tot stad van Vrede en Recht.

Meer informatie

VVV Den Haag
Spui 68
2511 BT Den Haag
0900 – 340 35 05
vvv@denhaag.com
www.denhaag.com

Gouda

De historische stad Gouda ligt op zo’n 25 kilometer, nog geen 20 minuten met de trein. Ideaal voor een bezoek! Gouda is de stad waar typische Hollandse lekkernijen als Goudse stroopwafels en Goudse Kaas vandaan komen. Nog steeds kun je hier ‘s zomers de wekelijkse toeristische kaasmarkt bezoeken. Gouda staat verder bekend om de productie van kaarsen en pijpen.

Rijk verleden

Gouda groeide in de Middeleeuwen uit tot een vooraanstaande stad in Nederland. De handel floreerde, dankzij de rivieren de Gouwe en Hollandse IJssel. In de binnenstad van Gouda is deze rijke historie nog steeds goed voelbaar: vele historische en monumentale gebouwen zijn bewaard gebleven, waarvan het Stadhuis, de Goudse Waag en de Sint-Janskerk de beroemdste zijn. Al dwalend door de stad tref je bovendien charmante hofjes, waarvan het oudste stamt uit 1449. Met hun mooie entreepoorten en weelderige tuinen zijn ze een lust voor het oog.

Kaas en kaarzen

Je kunt de Gouda Kaasmarkt iedere donderdagochtend bezoeken, van april t/m september. Het is een spectaculair historisch schouwspel, waar boeren onderhandelen met handelaren over de prijs van de kaas. De kazen worden aan- en afgevoerd op brikken en gewogen in de Goudse Waag. En zoals het al eeuwenlang gaat, wordt de koop nog altijd met de hand beklonken. In de Goudse Waag zijn ook het Kaas- en ambachtenmuseum en de VVV gevestigd.Tip: bezoek voor het ultieme kerstgevoel Gouda bij Kaarslicht, in december, als duizenden brandende kaarsen en de lichtjes in de kerstboom voor het stadhuis worden ontstoken. Zing vooral ook mee met de kerstliederen die ten gehore worden gebracht.

Meer informatie

VVV Gouda
Goudse Waag
Markt 35, 2801 JK Gouda
+31 (0)182 – 589110
info@welcometogouda.com
welkomingouda.nl

OV-chipkaart of app

Voor het reizen met het openbaar vervoer (OV) heb je een OV-chipkaart nodig. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende OV-chipkaarten van de RET (bus, tram, metro), waaronder 2x één uur reizen.Ben je van plan om veel te reizen met het OV, dan kun je ook één van de volgende producten aanschaffen:

  • Rotterdam Welcome Card met 1, 2 of 3 dagen gratis reizen met bus, tram en metro van de Rotterdamse stadsvervoerder RET (plus 50 kortingen voor leuke dingen in Rotterdam). Vanaf € 12 voor 1 dag.
  • Tourist Day Ticket: een dagkaart waarmee je 24 uur lang met bus, tram, metro en waterbus kunt reizen in de hele provincie Zuid-Holland. De prijs bedraagt € 13,50.

Reizen met een app
Je kunt ook reizen met de app Tranzer. Met deze app koop je kaartjes voor de trams, metro’s en bussen van de RET en Connexxion. Je kaartje verschijnt na aankoop in je app waarmee je direct vanuit je telefoon kan reizen. In- en uitchecken en een ov-chipkaart zijn niet nodig. Diverse taxidiensten, zoals Uber, kan je ook met Tranzer bestellen.

Reizen via het water

Tip: met de Waterbus of spectaculaire Watertaxi reis je via de rivier de Maas naar diverse bestemmingen in Zuid-Holland, zoals Kinderdijk en Schiedam. Op de Waterbus kun je gebruik maken van de Tourist Day Ticket en gratis je fiets meenemen. De Watertaxi hanteert eigen tarieven, afhankelijk van het aantal zones dat je reist